Fantasin är gränslös

Blogg

Var inte ett FÅR !!!! (tips för sportfotografen)

Vi kommer ge lite tips och trix för sportfotografer i synnerhet och övriga fotografer i allmänhet lite då och då.

Här kommer den första inlägget med lite tips på hur en fotograf bör tänka.

  • Försök planera din positionering.
  • Se sport som nyheter och tvärt om.
  • Tänk utanför lådan.
  • Tävla alltid med de andra fotograferna på arenan om bästa bilden.
  • Lär dig sporten du skall fotografera.
  • Börja med en sport du själv är bekant med.
  • Framför allt, VAR INTE ETT FÅR!!!!

Försök planera din positionering. Alltså hitta den vinkeln där du får den bild du vill ha. Gärna redan innan matchen eller tävlingen börjar. Hitta just din vinkel och tolkning av det som händer.

Se sport som nyheter och tvärt om. Tänk alltid i nyheter. Vad vill du visa andra? Vad vill andra se ?  Är din bild av händelsen intressant för dig eller för andra. Titta gärna på hur andra fotografer tänker när de tar bilder.

Tänk utanför lådan. Gör inte som alla andra gör som du själv vill. Hitta din personliga stil.

Tävla alltid med de andra fotograferna på arenan om bästa bilden. Titta på hur anda gör och gör det bättre. Att vara bäst i/på arenan måste alltid vara målet.

Lär dig sporten du skall fotografera. Förstår du sporten och vad som kan hända så har du mycket lättare att fånga den.

Börja med en sport du själv är bekant med. Det är alltid lättare att börja med en sport som du kan och har förståelse för redan från början istället för att börja med något helt nytt.  Har du en sport du har förståelse för får du många gånger lite extra tid att hitta inställningar och bildvinklar istället för att kämpa med både utrustningen, vinklar och förståelse för sporten.

Framför allt, VAR INTE ETT FÅR!!!! Nu kanske du funderar på vad får har med fotografering att göra. En grupp får rör sig oftast tillsammans och står nära varann. Fotografer är ungefär på samma sätt. Speciellt på större evenemang där det finns ett fåtal platser som är tillåtna att stå på. Då gäller det att tänka till själv och försöka hitta den vinkeln som inte är som alla andra fåren.

×